MANICURE & PEDICURE

Manicure

Een manicure is een cosmetische schoonheidsbehandeling voor de vingernagels en handen die wordt uitgevoerd thuis met behulp van een manicure set of in een nagelsalon. Een manicure beslaat het vijlen val de nagel, het vormgeven van de vrije nagelrand, het terugduwen van de nagelriemen en het knippen van al het niet-levend weefsel (beperkt tot nagelriem en losse velletjes) van de nagelplaat. Ook vallen massage van de hand en de toepassing van nagellak onder dit begriip. Indien deze behandeling wordt toegepast op de teennagels en voeten, wordt deze behandeling aangeduid als een pedicure.

In veel gebieden, waaronder Belgie, moet een manicure een licentie hebben en de wettelijke regelgeving volgend.

Aangezien de huid en de nagel wordt gemanipuleerd en wordt soms getrimd, is er een zeker risico van verspreiding van infecties wanneer instrumenten worden gebruikt bij heel veel mensen. Vandaar ook dat er zo hygiënisch mogelijk moet worden gehandeld bij het toepassen van de manicure.

Als onderdeel van de manicure, wordt bij de behandeling van de hand meestal gebruikt gemaakt van een verzachtend middel en en hand lotion. Het woord “manicure” komt van het Latijnse “manus”, wat betekent en en “cura”, wat staat voor zorg.


Medical Pedicure

U bent reumapatiënt of u heeft Diabetes? Dan is het belangrijk dat uw voeten met speciale zorg behandeld worden. Ook voor het behandelen van ingegroeide nagels(s) dient u zich te laten behandelen door een medisch Pedicure. U kunt voor al uw (complexe) voetproblemen bij mij terecht. Hieronder volgt een korte uitleg van de diverse aandoeningen.

Reuma

Voetproblemen bij reuma, ontstaan vaak door stand verandering van de voeten. U kunt last krijgen van likdoorns en eeltknobbels en problemen met de teennagels. Het is belangrijk om uw voeten regelmatig te laten behandelen. U bent extra gevoelig voor ontstekingen en slijtage in de gewrichten. Ik kan uw voeten op de juiste wijze verzorgen en controleer op deze problemen. Indien noodzakelijk, kan ik u doorverwijzen naar uw huisarts of specialist.

Diabetes

De doorbloeding in het lichaam kan verminderen bij Diabetes. Dit kan nadelige effecten hebben op het gevoel in de huid. Het is aan te raden om uw voeten regelmatig te laten behandelen. Dit voorkomt ernstige gevolgen. Ik kan uw voeten op de juiste wijze verzorgen en controleer op wondjes en drukplekken. Indien noodzakelijk, kan ik u doorverwijzen naar uw huisarts of specialist.

Ingegroeide nagels

Iedereen, die dit heeft gehad, weet hoe pijnlijk dit kan zijn! Dit probleem kan snel opgelost worden door een nagelbeugel te plaatsen. Deze wordt met een speciale lijm aangebracht op uw nagel. Hierdoor wordt de nagel gecorrigeerd. Na het aanbrengen van deze beugel bent u snel pijnvrij!

Gelish

Gel nails